onsdag 17 oktober 2012

Breaking news: man blir mätt av att äta

DN rapporterar om en studie där försökspersoner som inte fått äta frukost reagerar mer på bilder av mat, än personer som fått äta frukost, det syns på magnetkamera. Tänk, man blir mindre hungrig av att äta! Det hade både jag och din mamma kunnat tala om, och det helt utan hjälp av någon magnetkamera. (Men har man investerat i dyr utrustning måste man väl hitta på något att ha den till). Hur man ska gå ner i vikt av att äta en rejäl frukost förstår jag inte heller, hungrig lär en ju ändå, bara lite senare.

4 kommentarer:

Robert sa...

Lame. Betydligt festligare tillämpning av MR och mat finns här: http://insideinsides.blogspot.se/

Lisa sa...

Håller med, jag tänkte också det. Men att det kan hjälpa vid viktnedgång är väl en poäng? Om man är sugen på chips klockan tio på morgonen för att man inte äter frukost, och sedan äter lunch, måste det väl vara skillnad från att äta nyttig frukost och sedan lunch?
(Det här var verkligen lite för långt och osammanhängande, men in for a penny...)

S. sa...

Lisa: Japp, så är det troligen. Problemet är att den här studien inte jämför olika typer av kost, utan bara hur länge sedan det var testpersonen åt. Den som äter chips klockan 10 kanske äter mindre, senare eller nyttigare lunch. Så även om kopplingen finns så finns den inte i den här studien.

Lisa sa...

Helt sant. Så mätt blir man alltså. Who knew?