torsdag 19 januari 2012

Radiotips och lite raseri

Morgondagens Vetandets värld i P1 ska handla om dataspelsvåldsdebatten. Ska bli spännande att höra vad, i mitt tycke, Sveriges bästa vetenskapsredaktion har att säga om saken.

Update: Läser efter kommentarstips  Team KI:s "slutreplik" i DN igår. Min slutreplik är följande: Om man inte vet skillnaden på "samband" och "orsakssamband" borde man inte få kalla sig forskare (och hur man kan ha skaffat sig en doktorstitel är ett mysterium). Om man medvetet blandar bort korten i en stor  dagstidning är man för det första ohederlig och vilseledande och för det andra urholkar man allmänhetens förtroende för vetenskapen. Skämmes Andreas Olsson, Predrag Petrovic, Martin Ingvar, "forskare" vid Karolinska Institutet!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ljudfilen som ligger ute nu är bara en puff för det långa inslaget som sänds fre 20/1 12.10. Förövrigt fortgår pajkastningen på http://www.dn.se/debatt/medieradets-budskap-om-valdsamma-datorspel-ar-inte-tillforlitligt respektive http://www.statensmedierad.se/Om-Statens-medierad/Kommenterat/Varfor-sprider-KI-forskarna-osanningar-om-Statens-medierad/

S. sa...

Ah, nu ser jag. Jag hade blandade ihop ett klockslag med hur långt inslaget var. Rättar till! Tack!